- špagety
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- feferonka
- 400 g mušlí vongole
- bílé víno
- cherry rajčátka
- máslo
- sůl
- petrželka
Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety do podoby al dente.
V pánvi na olivovém oleji orestujeme na plátky nakrájené dva stroužky česneku a kousek nasekané feferonky. Jakmile česnek chytí mírnou barvu, vhodíme do pánve mušle vongole, zalijeme bílým vínem a přikryjeme pokličkou. Mušle se po chvilce otevřou, ty, které zůstanou zavřené, vyhodíme. Do pánve přidáme nakrájená cherry rajčátka. Mušle vyndáme do mísy, aby se nepřevařily a necháme svařit omáčku asi na polovinu. Pak omáčku zjemníme kouskem másla. Přimícháme uvařené těstoviny, vrátíme do pánve i mušle a přidáme velkou dávku nasekané petržele.
Těstoviny servírujeme ve velké míse takzvaným rodinným stylem.
Zdroj: Teď vaří šéf! Recepty na těstoviny Zdeňka Pohlreicha; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-recepty-na-testoviny-zdenka-pohlreicha?special=758795 [On-line 27.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář