reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Španělský ptáček

Suroviny

  • hovězí loupaná plec nebo pupek 8 plátků
  • plnotučná hořčice 4 lžíce
  • slanina 100 g
  • libová klobása 100 g
  • cibule 3
  • nakládaná kyselá okurka 2
  • vařené vejce 1
  • sádlo 2 lžíce
  • nasekané kapary 1 lžička
  • vinný ocet 1 lžíce
  • cukr 1 lžíce
  • lák z okurek
  • trochu hladké mouky nebo jíšky
  • hovězí vývar – může být i z kostky
  • 10 kuliček černého pepře a nového koření, 3 bobkové listy, 2 jalovčinky

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme hořčicí, a položíme špalíček slaniny a klobásy, čtvrtku vajíčka, osminku cibule, a půl malé okurky. Plátky zabalíme a na těsno vyskládáme do vymaštěného pekáče.
Podlijeme vývarem a dáme do trouby opéct. Na sádle opečeme cibuli, přidáme cukr, hořčici, koření, zalijeme vývarem a nalijeme na ptáčky. Dusíme doměkka, závitky vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou, provaříme, procedíme, a dochutíme lákem z okurek. Přidáme rozškvařenou slaninu a omáčku vlijeme na ptáčky.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Zdroj: Španělský ptáček; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/spanelsky-ptacek [On-line 08.04.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.