Suroviny
- brambory 450 g
- polohrubá mouka 50 g
- hladká mouka 40 g
- žloutek 1 ks
- sůl
- pepř
- čerstvý špenát 1 hrst
- petrželka nebo jiné bylinky 1 hrst
- čerstvý špenát 2-4 hrsti
- šalotka 1 ks
- máslo 2 lžíce
- sůl
- pepř
- grilované maso z kuřecích prsou
Najemno nastrouháme předem uvařené a vystydlé brambory, přidáme žloutek, sůl a pepř, 50g polohrubé mouky, 50g hladké mouky, hrst strouhaného sýra a nakonec čerstvý pokrájený špenát. Následně si uhněteme těsto, uválíme „hady“ a na pomoučené podložce ukrajujeme pravidelné nočky, které vhodíme do vroucí osolené vody, zamícháme ode dna, aby se nepřichytily, a vaříme, dokud nevyplavou (cca 3 minuty). Následně si na másle osmahneme cibulku a česnek, přidáme nočky, smetanu a špenát. Počkáme až zkřehne a orestujeme ještě na cibulce. Můžeme podávat s opečenými přírodními plátky z kuřecích prsou.
Zdroj: Špenátové nočky s grilovaným kuřátkem a sýrem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatove-nocky-s-grilovanym-kuratkem-syrem [On-line 12.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář