- 500 g špenátu
2 lžíce másla
1 cibule
2 lžíce mouky
0,5 l drůbežího vývaru
250 ml smetany
česnek
pepř
sůl
na doplnění:
- 50 ml šlehačky
2 brambory
4 lžíce kysané smetany
4 vejce
Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na másle, poprášíme moukou a tu krátce orestujeme. Za stálého míchání přilijeme vývar a necháme asi 15 minut provařit. Poté přidáme špenát a smetanu, přivedeme k varu, ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem, rozmixujeme do hladka a krém je hotový. Před podáváním do něj zlehka vmícháme hustou šlehačku, na dně talíře rozmačkáme uvařenou bramboru s kysanou smetanou, kterou krémem přelijeme, a na závěr ozdobíme vejcem na hniličku.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/343-spenatovy-krem/
Poslední tip, trik či komentář