reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenátový krém

Ingredience

  • mražený špenát 500 g
  • stroužky česneku 4 kusy
  • sůl, pepř, cukr 1 dávka
  • větší cibule 1 kus
  • zeleninový vývar 1 l
  • smetana na vaření (malinko si necháme na servírování) 200 ml
  • křepelčí vajíčka 15 kusů
  • řeřicha k podávání 1 dávka
  • muškátový oříšek 1 špetka

Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme ji na másle na mírném ohni. Zasypeme ji špetkou cukru, aby zkaramelizovala. Minutu před dokončením cibule přidáme utřený česnek se solí a ještě opražíme minutku společně s cibulí.
Přidáme rozmrazený špenát, chvíli restujeme, poté zalijeme vývarem a povaříme 10 minut. Mezitím si ve vroucí vodě s kapkou octa a špetkou soli (aby nám nepraskla skořápka) uvaříme křepelčí vajíčka.
Ochutnáme, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškátový oříšek a smetanu a povaříme dalších pět minut.
Polévku rozmixujeme, opět ochutnáme a případně dochutíme. Oloupeme křepelčí vajíčka.
Krém nalijeme do talířů, ozdobíme smetanou, vložíme rozpůlené křepelčí vajíčko a posypeme nastříhanou řeřichou.

Zdroj: Špenátový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatovy-krem [On-line 20.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.