reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenátový krém

  • 500 g špenátu
    2 lžíce másla
    1 cibule
    2 lžíce mouky
    0,5 l drůbežího vývaru
    250 ml smetany
    česnek
    pepř
    sůl

na doplnění:

  • 50 ml šlehačky
    2 brambory
    4 lžíce kysané smetany
    4 vejce

Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na másle, poprášíme moukou a tu krátce orestujeme. Za stálého míchání přilijeme vývar a necháme asi 15 minut provařit. Poté přidáme špenát a smetanu, přivedeme k varu, ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem, rozmixujeme do hladka a krém je hotový. Před podáváním do něj zlehka vmícháme hustou šlehačku, na dně talíře rozmačkáme uvařenou bramboru s kysanou smetanou, kterou krémem přelijeme, a na závěr ozdobíme vejcem na hniličku.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/343-spenatovy-krem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.