Ingredience
- hovězí kližka 500 g
- kapie 1 kus
- rajčata 5 kusů
- cibule 1 kus
- malý rajčatový protlak 1 kus
- nové koření 3 kuličky
- bobkový list 1 kus
- feferonka 1 kus
- olej 1 dávka
- trochu hladké mouky 1 dávka
- česnek 4 stroužky
- majoránka 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
Cibuli osmažíme do zlatova, vmícháme mletou papriku, na tenké proužky nakrájené maso vydusíme, podlijeme trochou vody, přidáme sůl pepř, nové koření, bobkový list, feferonku, přikryjeme a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme pokrájenou kapii a pokrájená spařená rajčata bez slupky. Když vše změkne, přidáme protlak, prolisovaný česnek, majoránku a nakonec jídlo zahustíme moukou. Ještě krátce povaříme a polévka je hotová.
Zdroj: Srbská čorba, domácí pečivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/srbska-corba-domaci-pecivo [On-line 04.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář