reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Srnčí guláš s houskovým knedlíkem

Ingredience
na srnčí guláš:

  • srnčí maso 800 g
  • slanina 100 g
  • tuk 100 g
  • cibule 3 kusy
  • česnek 5 stroužků
  • rajčatový protlak 100 g
  • mletá sladká paprika 30 g
  • hl. mouka 80 g
  • sůl, pepř a kmín 1 dávka

na houskový knedlík:

  • mléko 250 ml
  • droždí 15 g
  • poloh. mouka 500 g
  • vejce 1 kus
  • sůl 10 g

Na srnčí guláš si na troše rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme na kousky pokrájené maso, které bylo přes noc naložené v mořidle, a za stálého míchání opečeme do ztmavnutí. Opepříme, okmínujeme, osolíme, přidáme papriku, protlak, krátce ještě všechno společně orestujeme a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Až je maso měkké, přidáme majoránku, zásmažku a ještě 15 minut povaříme. Na houskový knedlík si ohřejeme mléko – nesmí být horké. Asi 100 ml odlijeme do misky, rozdrobíme do něj droždí a nasypeme cukr. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a vmícháme ji do mouky. Rozklepneme vejce, přilijeme teplé mléko a vzešlý kvásek. Důkladně vypracujeme těsto. Pokud by bylo příliš tuhé, přidáme vlažné mléko. Těsto na houskové knedlíky poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu. Kynuté knedlíky necháme ještě čtvrt hodiny odpočinout a vaříme 20 minut. Po deseti minutách je otočíme. Uvařené kynuté houskové knedlíky ihned propícháme vidličkou, aby se nesrazily, a nakrájíme nití nebo kráječem.

Zdroj: Srnčí guláš s houskovým knedlíkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/srnci-gulas-s-houskovym-knedlikem [On-line 17.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.