reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi

Ingredience

  • kuřecí maso se skeletem 500 g
  • cibule 30 g
  • celer 25 g
  • mrkev 30 g
  • kořenová petržel 25 g
  • pár kuliček celého pepře 1 dávka
  • sůl 1 špetka

na domácí nudle:

  • hr. mouka 160 g
  • vejce 1 kus
  • sůl 1 dávka

Maso si naporcujeme, omyjeme a vložíme do studené vody, přivedeme k varu. Osolíme, přidáme pepř, na čtvrtky překrájenou cibuli. Táhneme maximálně dvě hodiny. Přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na čtvrtky a vaříme doměkka. Dále pak procedíme vývar, vychladlou zeleninu nakrájíme na kostičky, maso také nakrájíme a vložíme zpět do vývaru. Nudle: do mističky si dáme asi 160 g hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou. Pak si těsto na nudle dáme na vál, podsypáváním mouky a hnětením utvoříme tuhé těsto, které rozválíme na co nejslabší placku. Necháme malinko oschnout – 5 minut stačí. Placku nařežeme na pruhy asi 3–4 cm široké, které dáme na sebe a nakrájíme na slabé nudličky.

Zdroj: Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-nudlemi [On-line 17.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.