Suroviny:
- srnčí kýta
- špek
- 450 ml červeného vína
- mrkev
- celer
- třtinový cukr
- rajský protlak
- cibule
- nové koření
- černý pepř
- bobkový list
- jalovec
- olivový olej
- sůl
Maso naložte předem – osolte, prošpikujte, svažte a přidejte nakrájenou cibuli, mrkev, celer, nové koření, černý pepř, bobkový list a jalovec. Vše zalijte červeným vínem a nechte dva dny odležet.
Maso pak dejte stranou a marinádu přeceďte. V hrnci rozehřejte olivový olej a srnčí opečte ze všech stran. Pak ho vyndejte na talíř a do hrnce nasypte zeleninu z marinády. Přidejte k ní třtinový cukr, rajský protlak a nechte zarestovat. Pak vložte zpátky maso a zalijte ho přeceděnou marinádou. Přiveďte k varu, dosolte a nechte zhruba hodinu dusit doměkka.
Hotové maso vyndejte a omáčku propasírujte přes síto. Ze srnčího sundejte provázek, nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou. Podávejte s libovolnou přílohou.
Zdroj: SRNČÍ KÝTA NA ČERVENÉM VÍNĚ; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-z-5-dilu [On-line 26.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář