reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

SRNČÍ KÝTA NA ČERVENÉM VÍNĚ

Suroviny:

  • srnčí kýta
  • špek
  • 450 ml červeného vína
  • mrkev
  • celer
  • třtinový cukr
  • rajský protlak
  • cibule
  • nové koření
  • černý pepř
  • bobkový list
  • jalovec
  • olivový olej
  • sůl

Maso naložte předem – osolte, prošpikujte, svažte a přidejte nakrájenou cibuli, mrkev, celer, nové koření, černý pepř, bobkový list a jalovec. Vše zalijte červeným vínem a nechte dva dny odležet.

Maso pak dejte stranou a marinádu přeceďte. V hrnci rozehřejte olivový olej a srnčí opečte ze všech stran. Pak ho vyndejte na talíř a do hrnce nasypte zeleninu z marinády. Přidejte k ní třtinový cukr, rajský protlak a nechte zarestovat. Pak vložte zpátky maso a zalijte ho přeceděnou marinádou. Přiveďte k varu, dosolte a nechte zhruba hodinu dusit doměkka.

Hotové maso vyndejte a omáčku propasírujte přes síto. Ze srnčího sundejte provázek, nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou. Podávejte s libovolnou přílohou.

Zdroj: SRNČÍ KÝTA NA ČERVENÉM VÍNĚ; Teď vaří  šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-z-5-dilu [On-line 26.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.