- cca 1 kg srnčí kýty
- červené víno
- olej
- citron
- cibule
- čerstvá petrželka
- hořčice
- česnek
- brambory
- pomazánkové máslo
- sůl
- pepř
- obloha
Z koření, česneku, cibule, hořčice, vína, oleje, citrónu a petrželky uděláme marinádu, připravené maso do marinády naložíme asi na 4-5 hodin. Poté pečeme, dokud maso není měkké. Brambory neloupeme, omyjeme, podélně rozřízneme, vydlabeme jamku a naplníme pomazánkovým máslem s česnekem. Obě půlky brambor spojíme zpátky k sobě a zabalíme do alobalu. Pečeme asi 30-40 minut.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/srnci-kyta-s-plnenym-bramborem-v-alobalu
Poslední tip, trik či komentář