4 porce
- 600 g srnčího hřbetu bez kosti
- drcený jalovec
- drcený růžový pepř
- tymián
- sůl
- 40 g hladké mouky
- 30 g přepuštěného másla
- 100 g tyrolského špeku nebo sušené anglické slaniny
- 1 dl hovězího vývaru
- 3 dl smetany
- 1 citron
Bramborové noky
- 700 g ve slupce vařených brambor
- 40 g přepuštěného másla nebo oleje
- 250 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- sádlo
Očištěný srnčí hřbet nakrájíme na medailonky, zlehka poklepeme pěstí a ochutíme drceným jalovcem, růžovým pepřem, sušeným tymiánem a solí.
Maso zlehka obalíme v mouce a opečeme na přepuštěném másle.
Maso z pánve vyjmeme, přidáme na kostičky nakrájený špek a vypečeme jej, podlijeme vývarem, smetanou, ochutíme citronovou kůrou a zredukujeme. Vrátíme maso, dochutíme citronovou šťávou a prohřejeme.
Podáváme s bramborovým noky, které po uvaření osmahneme na sádle.
Zdroj: Srnčí na smetaně; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1188 [On-line 16.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář