Ingredience
- 300 g srnčí svíčkové
- 3 šalotky
- 40 ml oleje z vlašských ořechů
- 1 lžíce malinového octa
- Sůl
- Pepř
Na dokončení:
- 2 plátky celozrnného fit chleba
- 1 lžíce oleje
- Salát frisée
Na tatarák z divočiny použijte maso ze srnce nebo jelena; kančí a mufloní se nehodí.
Maso očistěte, zbavte blanek a nakrájejte na malé kostičky. Nakrájené maso ochuťte velice jemně, abyste nepřebili jeho chuť. Použijte sůl, pepř, najemno nakrájenou šalotku, olej z vlašských ořechů a kapku malinového octa.
Doporučené podávání:
Na jednu topinku položte kulaté tvořítko, do něj navrstvěte maso a smetanu s jalovcem. Opečené hřiby dejte na druhou topinku. Tatarák doporučujeme podávat s waldorfským salátem
Waldorfský salát
Ingredience
- 1 jablko granny smith
- 50 g celeru
- Citronová šťáva
- Cukr
- 20 g nasekaných vlašských ořechů
- 2 lžíce majonézy
- Sůl
- Pepř
Na waldorfský salát nastrouhejte na nudličky jablko a celer. Přidejte majonézu, cukr, citrónovou šťávu, sůl a pepř a vše promíchejte.
Opečené hříbky
Ingredience
- 100 g hříbků
- 50 g másla
- Sůl
- Pepř
Hřiby nakrájejte na plátky a opečte je na másle. Dochuťte je solí a pepřem.
Jalovcová smetana
Ingredience
- Jalovec
- Zakysaná smetana
- Sůl
- Pepř
V hmoždíři nadrťte jalovec a vmíchejte ho do zakysané smetany.
Zdroj: Srnčí tatarák a waldorfský salát; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2885-srnci-tatarak-a-waldorfsky-salat/ [On-line 01.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář