reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Srnčí tatarák a waldorfský salát

Ingredience

  • 300 g srnčí svíčkové
  • 3 šalotky
  • 40 ml oleje z vlašských ořechů
  • 1 lžíce malinového octa
  • Sůl
  • Pepř

Na dokončení:

  • 2 plátky celozrnného fit chleba
  • 1 lžíce oleje
  • Salát frisée

Na tatarák z divočiny použijte maso ze srnce nebo jelena; kančí a mufloní se nehodí.

Maso očistěte, zbavte blanek a nakrájejte na malé kostičky. Nakrájené maso ochuťte velice jemně, abyste nepřebili jeho chuť. Použijte sůl, pepř, najemno nakrájenou šalotku, olej z vlašských ořechů a kapku malinového octa.

Doporučené podávání:

Na jednu topinku položte kulaté tvořítko, do něj navrstvěte maso a smetanu s jalovcem. Opečené hřiby dejte na druhou topinku. Tatarák doporučujeme podávat s waldorfským salátem

 

Waldorfský salát
Ingredience

  • 1 jablko granny smith
  • 50 g celeru
  • Citronová šťáva
  • Cukr
  • 20 g nasekaných vlašských ořechů
  • 2 lžíce majonézy
  • Sůl
  • Pepř

Na waldorfský salát nastrouhejte na nudličky jablko a celer. Přidejte majonézu, cukr, citrónovou šťávu, sůl a pepř a vše promíchejte.

 

Opečené hříbky
Ingredience

  • 100 g hříbků
  • 50 g másla
  • Sůl
  • Pepř

 

Hřiby nakrájejte na plátky a opečte je na másle. Dochuťte je solí a pepřem.

 

Jalovcová smetana
Ingredience

  • Jalovec
  • Zakysaná smetana
  • Sůl
  • Pepř

V hmoždíři nadrťte jalovec a vmíchejte ho do zakysané smetany.

Zdroj: Srnčí tatarák a waldorfský salát; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2885-srnci-tatarak-a-waldorfsky-salat/ [On-line 01.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.