Suroviny
- pepř
- petrželka nebo pažitka
- olej
- cibule 5-6 ks
- kmín
- sůl
- žampiony 5-6 ks
- trošku bílého vína
- máslo
- smetana
- vývar
Pokrájenou cibuli orestujeme s kmínem, zalijeme vývarem a vaříme dvacet minut. Poté rozmixujeme a dolijeme vodu do potřebného množství. Vaříme a přidáme smetanu. Přidáme trošku vína, lehce povaříme a dochutíme. Na pánvi si na másle osmažíme pokrájené žampiony, které do polévky přidáme až na závěr, povaříme je asi jen pět minut. Završíme kopečkem domácí šlehačky a lžičkou pokrájené petrželky (nebo pažitky).
Zdroj: Staročeská cibulačka od babičky Márinky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/staroceska-cibulacka-od-babicky-marinky [On-line 02.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář