Ingredience – vývar:
- kuřecí skelet
- kořenová zelenina
- cibule
- divoké koření
- celý pepř
- nové koření
- libeček
Ingredience – drobení:
- dvě vejce
- krupice
- špetka soli
Do studené vody vložíme kuřecí skelet a divoké koření s libečkem a přivedeme k varu omytou, očištěnou kořenovou zeleninu, pokrájíme na přijatelné kousky a společně s cibulí na čtvrtky orestujeme na troše tuku. Mezitím, co se nám vaří vývar, si připravíme drobení: smícháme dvě vejce s krupicí a špetkou soli a vypracujeme tuhé těsto, které následovně nastrouháme nahrubo a necháme usušit. Připravené drobení nasypeme do vroucí vody a vaříme 2–3 minuty. Hotový vývar přecedíme a vložíme do něj připravenou zeleninu a dochutíme solí, pepřem – do hotového vývaru vkládáme malé množství domácího drobení
Zdroj: Staročeský kuřecí vývar; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/starocesky-kureci-vyvar [On-line 10.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář