reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

STAROPRAŽSKÁ ŠUNKA SE ŠVESTKOVOU OMÁČKOU A VÍDEŇSKÉ NOKY

Suroviny:

  • šunka
  • švestková povidla
  • sušené švestky
  • čerstvé švestky
  • strouhaný perník
  • švestkové víno
  • cukr
  • olej
  • redukce (skořice, hřebíček, badyán, zkaramelizovaný cukr)
  • plochá petržel
  • máslo
  • pomeranč
  • vídeňské noky

Do hrnce dáme trochu oleje a máslo, jemné proužky pomerančové kůry, cukr a pokrájené čerstvé švestky. Necháme zkaramelizovat, orestujeme, přidáme sušené švestky, povidla, švestkové víno a strouhaný perník.
Na pánev dáme máslo, kolečka pomeranče, pomerančovou šťávu, zbytek sušených švestek, cukr, čerstvé švestky, švestkové víno a odvaříme, můžeme oflambovat. Použijeme na ozdobu.
Nasekáme petržel nahrubo, dáme na máslo do hrnce a prohřejeme nočky.
Na talíř nalijeme omáčku, na to plátky šunky, vídeňské nočky a navrch zdobíme oflambovanými švestkami.

Zdroj: STAROPRAŽSKÁ ŠUNKA SE ŠVESTKOVOU OMÁČKOU A VÍDEŇSKÉ NOKY; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 09.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.