Suroviny:
- šunka
- švestková povidla
- sušené švestky
- čerstvé švestky
- strouhaný perník
- švestkové víno
- cukr
- olej
- redukce (skořice, hřebíček, badyán, zkaramelizovaný cukr)
- plochá petržel
- máslo
- pomeranč
- vídeňské noky
Do hrnce dáme trochu oleje a máslo, jemné proužky pomerančové kůry, cukr a pokrájené čerstvé švestky. Necháme zkaramelizovat, orestujeme, přidáme sušené švestky, povidla, švestkové víno a strouhaný perník.
Na pánev dáme máslo, kolečka pomeranče, pomerančovou šťávu, zbytek sušených švestek, cukr, čerstvé švestky, švestkové víno a odvaříme, můžeme oflambovat. Použijeme na ozdobu.
Nasekáme petržel nahrubo, dáme na máslo do hrnce a prohřejeme nočky.
Na talíř nalijeme omáčku, na to plátky šunky, vídeňské nočky a navrch zdobíme oflambovanými švestkami.
Zdroj: STAROPRAŽSKÁ ŠUNKA SE ŠVESTKOVOU OMÁČKOU A VÍDEŇSKÉ NOKY; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 09.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář