Suroviny
- hovězí steak
- zelený chřest
- sůl
- pepř
Na dresink:
- lískové oříšky
- šťáva z granátových jablíček
- olivový olej
- mořská sůl
- sůl
- pepř
Chřest oškrábejte a odřízněte z něj tvrdou část. Opepřete, osolte a vložte na gril.
Mezitím si připravte dresing: lískové oříšky spařte a oloupejte, potom nakrájejte nadrobno. Osolte, opepřete, přilijte šťávu z granátových jablek a olivový olej a přisypte mořskou sůl.
Opečený chřest sundejte z grilu, překrojte ho na menší části, promíchejte s dresingem a nechte odležet.
Teď si připravte steak: maso dvakrát za sebou osolte a opepřete z obou stran a vložte na gril. Středně propečené maso vyndejte do mísy, zabalte do alobalu a nechte chvíli odležet.
Na závěr ještě posypte mořskou solí a podávejte spolu s chřestovým salátem.
Zdroj: Steak s chřestovým salátem; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://fresh.iprima.cz/recepty/steak-s-chrestovym-salatem[On-line 31.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář