Suroviny:
- pštrosí maso
- Chiraz víno
- mrkev
- cherry rajčata
- oranžová paprika
- řapíkatý celer
- červená cibule
- 2 stroužky česneku
- chilli paprička
- petržel
- pažitka
- oregano
- tymián
- bazalka
- olivový olej
- rostlinný olej
- sůl
- pepř
Pánev vložte na gril, pokapejte olivovým a rostlinným olejem a orestujte nakrájený česnek, celer, mrkev a červenou cibuli. Gril zavřete a nechte podusit. Po chvíli přidejte cherry rajčata, potom promíchejte a zalijte vínem. Na závěr dochuťte chilli papričkou a nakrájenou oranžovou paprikou.
Steaky opepřete a osolte a potřete trochou oleje. Vložte na gril a opečte z obou stran tak, aby maso bylo středně propečené. Pak vložte do alobalu, posypte bylinkami, zabalte a nechte chvíli odpočinout.
Směs se zeleninou přelijte do kastrůlku a přilijte vypečenou šťávu z masa, která zůstala v alobalu. Pak maso nakrájejte, nandejte na talíř a podávejte s upečenou zeleninou.
Zdroj: STEAK ZE PŠTROSA S OMÁČKOU Z VÍNA SHIRAZ; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/video-recepty-ze-2-dilu-iii-rady-rozpal-sefe-cely-dil-online [On-line 12.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář