reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Štrůdl z tvarohového těsta

Suroviny

  • polohrubá mouka 250 g
  • tuk (máslo, Hera) 250 g
  • měkký tvaroh 250 g
  • sůl 1 špetka
  • jablka 8 ks
  • strouhanka
  • strouhaný perník 50 g
  • mletá skořice
  • cukr krystal
  • rozinky 1 hrst
  • nasekané oříšky 1 hrst
  • vejce 1 ks
  • olej

Z másla, tvarohu, mouky a soli vypracujeme těsto, které je možno dát přes noc do ledničky odpočinout. Pak ho rozdělíme na tři stejné díly, vyválíme plát, který posypeme strouhankou a strouhaným perníkem, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a oříšky. Těsto svineme a položíme na vymazaný plech nebo pečicí papír. Před vložením do trouby štrúdl pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 175°C asi 30 minut. Hotové záviny pocukrujeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Štrůdl z tvarohového těsta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/strudl-z-tvarohoveho-testa  [On-line 01.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.