Suroviny
- polohrubá mouka 250 g
- tuk (máslo, Hera) 250 g
- měkký tvaroh 250 g
- sůl 1 špetka
- jablka 8 ks
- strouhanka
- strouhaný perník 50 g
- mletá skořice
- cukr krystal
- rozinky 1 hrst
- nasekané oříšky 1 hrst
- vejce 1 ks
- olej
Z másla, tvarohu, mouky a soli vypracujeme těsto, které je možno dát přes noc do ledničky odpočinout. Pak ho rozdělíme na tři stejné díly, vyválíme plát, který posypeme strouhankou a strouhaným perníkem, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a oříšky. Těsto svineme a položíme na vymazaný plech nebo pečicí papír. Před vložením do trouby štrúdl pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 175°C asi 30 minut. Hotové záviny pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zdroj: Štrůdl z tvarohového těsta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/strudl-z-tvarohoveho-testa [On-line 01.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář