reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Studená jahodová polévka

Potřebujeme:

  • 400 g čerstvých jahod
  • 1 plechovku neslazeného kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 100 ml vody
  • 1 lžíci medu
  • 1 vanilkový cukr
  • ½ limety
  • 1 velký pomeranč
  • lístky meduňky na ozdobu

Šťávu z pomeranče necháme předem zmrznout v tvořítku na led. Dobře omyté jahody nakrájíme na čtvrtky a posypeme vanilkovým cukrem, necháme chvíli odpočinout, aby se cukr rozpustil (4 nejhezčí jahody schováme vcelku na ozdobu). Kondenzované mléko smícháme s medem a jogurtem, mírně naředíme decilitrem vody. Čtvrtky oslazených jahod rozmixujeme tyčovým mixérem, postupně přimícháme medovo-jogurtové kondenzované mléko, okyselíme limetkovou šťávou a nalijeme do skleněných misek. Do každé misky dáme oranžovou kostičku pomerančového ledu, ozdobíme rozpůlenou jahodou a lístky meduňky.

Zdroj: Studená jahodová polévka; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/studena-jahodova-polevka-3.html [On-line 22.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.