Potřebujeme:
- 400 g čerstvých jahod
- 1 plechovku neslazeného kondenzovaného mléka
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 100 ml vody
- 1 lžíci medu
- 1 vanilkový cukr
- ½ limety
- 1 velký pomeranč
- lístky meduňky na ozdobu
Šťávu z pomeranče necháme předem zmrznout v tvořítku na led. Dobře omyté jahody nakrájíme na čtvrtky a posypeme vanilkovým cukrem, necháme chvíli odpočinout, aby se cukr rozpustil (4 nejhezčí jahody schováme vcelku na ozdobu). Kondenzované mléko smícháme s medem a jogurtem, mírně naředíme decilitrem vody. Čtvrtky oslazených jahod rozmixujeme tyčovým mixérem, postupně přimícháme medovo-jogurtové kondenzované mléko, okyselíme limetkovou šťávou a nalijeme do skleněných misek. Do každé misky dáme oranžovou kostičku pomerančového ledu, ozdobíme rozpůlenou jahodou a lístky meduňky.
Zdroj: Studená jahodová polévka; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/studena-jahodova-polevka-3.html [On-line 22.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář