Suroviny
- střední cibule 2 ks
- střední pórek 3 ks
- střední brambor 2 ks
- máslo
- smetana
- pepř
- sůl
- zeleninový vývar
- toustový chléb
Na másle orestujeme cibuli, přidáme nakrájený pórek a restujeme. Zalejeme vývarem, přidáme nakrájené brambory, osolíme, opepříme a vaříme. Mezitím si můžeme na másle orestovat cibulku na kolečka, restujeme do zlatova, až do hněda. Když jsou brambory uvařené, vše důkladně rozmixujeme, můžeme i scedit. Přilejeme smetanu, popřípadě ještě dochutíme a dáme polévku chladit. Nejlépe, aby vychladla na pokojovou teplotu. Tousty opečeme před podáváním. Servírujeme s cibulkou a opečeným toustem.
Zdroj: Studená pórková polévka s cibulkou a opečeným toustem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/studena-porkova-polevka-s-cibulkou-opecenym-toustem [On-line 02.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář