reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Studená pórková polévka s cibulkou a opečeným toustem

Suroviny

  • střední cibule 2 ks
  • střední pórek 3 ks
  • střední brambor 2 ks
  • máslo
  • smetana
  • pepř
  • sůl
  • zeleninový vývar
  • toustový chléb

Na másle orestujeme cibuli, přidáme nakrájený pórek a restujeme. Zalejeme vývarem, přidáme nakrájené brambory, osolíme, opepříme a vaříme. Mezitím si můžeme na másle orestovat cibulku na kolečka, restujeme do zlatova, až do hněda. Když jsou brambory uvařené, vše důkladně rozmixujeme, můžeme i scedit. Přilejeme smetanu, popřípadě ještě dochutíme a dáme polévku chladit. Nejlépe, aby vychladla na pokojovou teplotu. Tousty opečeme před podáváním. Servírujeme s cibulkou a opečeným toustem.

Zdroj: Studená pórková polévka s cibulkou a opečeným toustem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/studena-porkova-polevka-s-cibulkou-opecenym-toustem  [On-line 02.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.