- 1 kg zralých rajčat,
0,2 l rajčatového džusu,
čerstvá bazalka
1pl mouč. cukru,
2 lvinného nebo balsamikového octa,
0,2 l olivového oleje,
16 ks tygřích krevet,
2 ks zralého avokáda,
japonská majonéza
Krevety očistíme a povaříme v horké a osolené vodě 2-3 min.
pokrájena rajčata, rajčatový džus, cukr, ocet a bazalku promícháme v míse a zakryté necháme 2hodiny při pokojové teplotě odstát. Pak vše přepasírujeme přes mlýnek (pasírku). Pomalu vmíchám olivový olej a dochutíme solí a pepřem. Podáváme při pokojové teplotě. Do hlubokého talíře dáme krevety, avokádo, ozdobíme majonézou a přidáme rajčatovou polévkou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/425-studena-rajcatova-polevka-s-avokadem-a-krevetami/
Poslední tip, trik či komentář