Suroviny
- zeleninový bujon
- kmín
- brambory 6 ks
- sůl
- hotová jíška
- olej 100 ml
- mléko 1 l
- velká cibule
- sypká červená paprika
- smetana ke šlehání 1 balení
- vejce 3 ks
- petrželka nebo pažitka
Brambory nakrájené na kostičky dáme vařit do osolené vody s kmínem, přidáme zeleninový bujon. Vaříme, dokud nejsou brambory poloměkké. Přilijeme mléko a nakonec zahustíme hotovou jíškou.
V kastrůlku si na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou velkou cibuli, kterou necháme zesklovatět, pak přisypeme červenou papriku a chvilku restujeme, paprika nesmí zhořknout! Přilijeme smetanu ke šlehání,necháme prohřát a přidáme do polévky.Uvaříme vejce natvrdo a přes kráječ brambor je prolisujeme do hotové polévky.Můžeme dozdobit pažitkou nebo petrželkou.
Zdroj: Šulcovka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sulcovka [On-line 01.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář