Ingredience pro přípravu receptu:
- 4 plátky – parmská šunka
- 4 krajíce – domácího chleba
- 1 kus – mozzarella
- pár lístků – bazalka
- 2 lžičky – kapary
- 1 kapka – extra panenský olivový olej
- 1 špetka – sůl
- 1 špetka – čerstvě mletý pepř
- aviár z nakládaných rajčat -
- 500 g – cherry rajčata
- 3 lžíce – extra panenský olivový olej
- 2 kusy – menší cibule
- 2 stroužky – česnek
- 3 kuličky – nové koření
- pár kapek – čerstvá citronová šťáva
- 1 špetka – sůl
- 1 špetka – čerstvě mletý bílý pepř
Připravte si kaviár z rajčat. Rajčátka nařízněte, přelijte horkou vodou a oloupejte. Zbavte je jader a nakrájejte na malé kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno.
V pánvi na horkém oleji zpěňte cibuli. Přidejte rajčata, česnek, koření a krátce orestujte. Směs na mírném ohni poduste a občas zamíchejte. Kaviár z rajčat by měl mít konzistenci hustší kaše. Nakonec jej podle chuti osolte a zakápněte citronovou šťávou.
Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
Krajíce vložte do trouby a opečte. Jednu stranu chleba potřete kaviárem z rajčat.
Plátky šunky nakrájejte na menší kousky a rozdělte na krajíce chleba.
Mozzarellu nakrájejte na plátky a položte na krajíce chleba se šunkou. Přidejte kapary, lehce osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Topinky položte na plech s pečicím papírem a zhruba na 3 minuty je vložte do trouby.
Hotové topinky vyndejte z trouby, ozdobte lístky bazalky a podávejte.
Zdroj: Šunkové topinky a la mozzarella; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/sunkove-topinky-a-la-mozzarella.html [On-line 26.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář