Ingredience
- šunka 200 g
- tvaroh 200 g
- máslo 200 g
- pažitka na ozdobu 1 dávka
- sůl 1 špetka
banketky:
- hladká mouka 200 g
- vejce 2 kusy
- majonéza 3 lžičky
- droždí 20 g
- mléko 150 ml
- půl lžičky cukru 1 dávka
- eidam 150 g
- mák 1 dávka
- polohrubá mouka 100 g
1. Formu vyložíme fólií a přes sebe do ní naklademe plátky šunky. Z tvarohu, másla a soli umícháme pomazánku a formu se šunkou naplníme pažitkovým krémem. Navrch opět položíme šunku, zabalíme a shora stlačíme, aby nám nevznikly vzduchové bubliny. Formu pořádně vychladíme, aby se trojhránky daly dobře krájet a formovat.
2. Na domácí banketky nejprve připravíme kvásek. Rozdrobíme droždí a posypeme je cukrem. Necháme rozpustit a rozmícháme, přidáme trochu vlažného mléka a trochu mouky a umícháme řídké těstíčko, které necháme 10 minut kynout pod utěrkou. Poté kvásek přilijeme k oběma moukám, přidáme sůl, majonézu a vejce. Zaděláme jemné nelepivé těsto, ne moc tuhé. Necháme vykynout. Poté tvarujeme bochánky, potřeme je rozšlehaným vejcem, osolíme a posypeme strouhaným sýrem nebo mákem. Pečeme při 170 stupních dozlatova.
Zdroj: Šunkové trojhránky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sunkove-trojhranky [On-line 10.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář