reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šunkové trojhránky

Ingredience

  • šunka 200 g
  • tvaroh 200 g
  • máslo 200 g
  • pažitka na ozdobu 1 dávka
  • sůl 1 špetka

banketky:

  • hladká mouka 200 g
  • vejce 2 kusy
  • majonéza 3 lžičky
  • droždí 20 g
  • mléko 150 ml
  • půl lžičky cukru 1 dávka
  • eidam 150 g
  • mák 1 dávka
  • polohrubá mouka 100 g

1. Formu vyložíme fólií a přes sebe do ní naklademe plátky šunky. Z tvarohu, másla a soli umícháme pomazánku a formu se šunkou naplníme pažitkovým krémem. Navrch opět položíme šunku, zabalíme a shora stlačíme, aby nám nevznikly vzduchové bubliny. Formu pořádně vychladíme, aby se trojhránky daly dobře krájet a formovat.

2. Na domácí banketky nejprve připravíme kvásek. Rozdrobíme droždí a posypeme je cukrem. Necháme rozpustit a rozmícháme, přidáme trochu vlažného mléka a trochu mouky a umícháme řídké těstíčko, které necháme 10 minut kynout pod utěrkou. Poté kvásek přilijeme k oběma moukám, přidáme sůl, majonézu a vejce. Zaděláme jemné nelepivé těsto, ne moc tuhé. Necháme vykynout. Poté tvarujeme bochánky, potřeme je rozšlehaným vejcem, osolíme a posypeme strouhaným sýrem nebo mákem. Pečeme při 170 stupních dozlatova.

Zdroj: Šunkové trojhránky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sunkove-trojhranky [On-line 10.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.