reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Švédská hrachová polévka

  • 400 g suchého hrachu
    500 g uzené vepřové krkovice
    1 cibule
    1 pórek
    máslo
    1/2 lžičky majoránky
    1/2 lžičky zázvoru
    sůl
    pepř

Vodu s hrachem, který jsme v ní nechali nabobtnat nejlépe přes noc, přivedeme k varu. Přidáme uzené maso a vaříme tak dlouho, dokud hrách i maso nezměknou. Maso vyjmeme, hrách rozmixujeme a dochutíme solí, majoránkou, sušeným zázvorem a pepřem. Na závěr přidáme na másle zpěněnou cibuli a pórek, a polévka je hotová. Podáváme ji s uzeným, které jsme nakrájeli na tenké plátky a ostrou hořčicí.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/290-svedska-hrachova-polevka/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.