reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

Suroviny
Na svíčkovou:

  • celer 1/2 ks
  • mrkev 2 ks
  • cibule 1 ks
  • nové koření
  • celý pepř
  • bobkový list
  • citron
  • plnotučná hořčice
  • olej
  • mléko
  • ocet
  • hladká mouka
  • cukr
  • sůl
  • smetana (30%)
  • špek
  • hovězí maso 1 kg
  • šlehačka na dozdobení
  • brusinky

Na karlovarský knedlík:

  • starší rohlíky 10-12 ks
  • vejce 3 ks
  • kadeřavá petrželka
  • mléko
  • máslo
  • hrubá mouka
  • potravinářská folie

Očistíme zeleninu, nastrouháme ji nahrubo, dáme ji na rozpálený olej, a mezitím, než se základ orestuje, si našpikujememaso, osolíme ho, zbytek špeku si nakrájíme na kostičky, orestujeme trošku špeku a na něm opečeme maso, aby se zatáhlo. Do orestovaného základu dáme cibuli, přidáme hořčici, cukr, citron, ocet. Do základu přidámekoření a maso, zalijeme teplou vodou a necháme vařit. Dolíváme vodu, po 2,5 hodinách je maso měkké, maso vytáhneme a základ rozmixujeme dohladka, přilijeme mléko, zahustíme moukou.Nakonec přidáme smetanu na zjemnění.

Knedlík – nakrájíme rohlíky a orestujeme lehce na másle, nakrájíme petržel, oddělíme si žloutky od bílků, žloutky ušleháme a přidáme mléko, přidáme špetku soli, ušleháme bílky, do žloutků přidáme mouku a vložíme do rohlíků, vytvarujeme šišky, zabalíme do folie a dáme vařit do vroucí vody, vaříme zhruba 20–25 minut.

Zdroj: Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svickova-na-smetane-s-karlovarskym-knedlikem  [On-line 12.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.