reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svíčková po italsku

(4 porce)

  • 1 kg hovězí svíčkové
  • ½ kořenu celeru
  • ½ kořenu petržele
  • ½ řapíkatého celeru
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 ančovičky
  • 1 dl jablečného octa
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička capari
  • 1 dl koňaku
  • 2 dl smetany
  • 1 dl mléka
  • 50 g másla
  • hovězí vývar
  • bobkový list
  • rozmarýn
  • tymián
  • citronová kůra
  • sůl, celý pepř

Svíčkovou očistíme a svážeme provázkem, aby z ní nevytekla všechna šťáva. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme maso, aby se zatáhlo 
a získalo hnědou barvu. Poté maso vyndáme a k máslu přihodíme ančovičky. Jakmile se rozpustí, přidáme mrkev nakrájenou na kostičky 
a necháme chvíli restovat. Mezitím nakrájíme celer, petržel a řapíkatý celer na kostičky a vsypeme do hrnce. Jako poslední přihodíme nasekanou cibulku, zalijeme koňakem a jablečným octem, vhodíme pár kuliček capari a necháme chvíli povařit. Jakmile tekutina zhoustne, podlijeme základ hovězím vývarem, přidáme lžíci dijonské hořčice, promícháme a vrátíme ke směsi maso.
Do látkového ubrousku dáme bobkový list, rozmarýn, tymián a kuličky pepře, svážeme provázkem a vzniklý uzlík vložíme do hrnce k masu. Zalijeme trochou mléka, přiklopíme pokličkou a necháme péct v troubě 50 min při 120°C.
Po upečení maso opět vyndáme z hrnce, odstraníme uzlík s bylinkami 
a omáčku propasírujeme, přidáme smetanu a mírně povaříme. Podle chuti osolíme.
Servírujeme plátky masa polité omáčkou, ozdobíme capari a strouhanou citronovou kůrou a podáváme s knedlíčky po italsku.

Knedlík po italsku

(4 porce)

  • 400 g starého pečiva
  • 4 plátky italské slaniny
  • 100 g sýru typu parmazán
  • 2 vejce

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na sucho v pánvi. V míse smícháme kostičky starého pečiva se slaninou, vejci a nastrouhaným sýrem. Ze vzniklého těsta vytvoříme stejně velké knedlíky (asi 10×5 cm) a uvaříme je v osolené vodě.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Svickova-po-italsku/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.