reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svíčková podle babiččina receptu s domácíma knedlama

Suroviny

  • zadní hovězí maso 2 kg
  • špek 300 g
  • mrkev 1 ks
  • celer 1 ks
  • cibule 4 ks
  • mražená směs na svíčkovou 2-3 balení
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • nové koření
  • bobkový list
  • sádlo 1 lžíce
  • smetana 2 ks

Domácí knedlík

  • včerejší rohlík 2 ks
  • hrubá mouka 500 g
  • vejce 2 ks
  • sůl 1/2 lžičky
  • droždí 1 kostka
  • mléko 250 ml

Pekáč vymastíme sádlem, nasypeme pytlík mražené směsi na svíčkovou, pokrájíme na měsíčky všechny cibule, vložíme celou falešnou svíčkovou, kterou jsme osolili, opepřili a prošpikovali špekem. Přilejeme trochu vody a dáme péct na dvě hodiny do trouby.
Než se maso upeče, vsypeme do hrnce zbytek mražené zeleniny, do které pokrájíme ještě čerstvou mrkev, a vše vaříme na kašičku, také přidáme veškeré kořenní.
Měkké upečené maso nakrájíme na plátky, zbytek šťávy z pekáče můžeme přilít do hrnce se zeleninou, rozmixujeme, krátce provaříme a nakonec přidáme smetanu.
Domácí knedlík: Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, špetku soli, vejce, olej, rohlíky nakrájené na kostičky a nakonec přidáme i kvásek. Vymícháme vláčné těsto, které necháme v teple asi 30 – 40 minut vykynout. Potom z těsta vypracujeme šišky a ještě je necháme asi 15 minut kynout. Knedlíky vaříme 15 – 20 minut podle velikosti šišek. V půlce vaření knedlíky obrátíme. Hotové knedlíky vyjmeme a ihned propícháme vidličkou, aby odešla přebytečná pára, a nakrájíme.

Zdroj: Svíčková podle babiččina receptu s domácíma knedlama; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svickova-podle-babiccina-receptu-s-domacima-knedlama  [On-line 16.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.