reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svíčková Stroganoff, bramborové dukáty

Suroviny

  • hovězí svíčková 750 g
  • žampiony 300 g
  • cibule 2 ks
  • přepuštěné máslo 4 lžíce
  • hovězí vývar 300 ml
  • zakysaná smetana 350 ml
  • dijonská hořčice 1 lžička
  • sůl
  • pepř
  • brambory 800 g
  • olivový olej
  • sůl

Maso omyjte, zbavte blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Nechte odležet. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Na pánvi rozpalte polovinu másla a na něm zprudka orestujte maso. Vyjměte ho a nechte v teple. Do výpeku dejte zbytek másla, cibuli a osmažte ji.

Přidejte žampiony, směs osmažte a přilijte vývar. Osolte a vše vařte asi sedm minut. Přilijte zakysanou smetanu, promíchanou s hořčicí a hladkou moukou, a pomalu za stálého míchání povařte, až omáčka zhoustne. Do základu vraťte maso, promíchejte a dobře společně prohřejte, ale už nevařte!

Brambory nakrájíme na silnější kolečka, potřeme olivovým olejem a na pečicím papíru vložíme do předehřáté trouby (180°) na cca 20 minut.

Zdroj: Svíčková Stroganoff, bramborové dukáty; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svickova-stroganoff-bramborove-dukaty  [On-line 27.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.