4 porce
- 1 kg hovězí svíčkové
- 2 svazky rukoly
- 1 snítka rozmarýnu
- 120 g sýra Grana padano
- citronová šťáva
- olej extra virgin
- sůl
- pepř
Maso nakrájíme na čtyři stejné kusy (čtyři porce), osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na olivovém oleji, jen aby se zatáhlo a vznikla kůrčička. Uvnitř zůstane maso syrové. Poté ho nakrájíme na tenké plátky a servírujeme na talíř. V pánvi na olivovém oleji orestujeme zmáčknutý česnek a rozmarýn. Jakmile česnek dostane barvu do zlatova, vypneme sporák a olejem pokapeme nakrájené maso zasypeme rukolou, natrhanou na menší kusy a bohatě posypeme sýrem nastrouhaným na lupínky.
Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.makro.cz/index.php?page_id=698&u=342
Poslední tip, trik či komentář