- olivový olej
- česnek 3 stroužky
- rukola 100 g
- brambory 2 kg
- vepřová panenka 750 g
- smetana 0.5 l
- zredukovaný balzamikový ocet 4 lžičky
- sýr granna padano (parmazán) 200 g
- hrubá mořská sůl 1 lžíce
Očistíme vepřovou panenku. Nařežeme ji na pět porcí, které hřbetem ruky jemně naklepeme a zprudka orestujeme na olivovém oleji. Každou stranu tak minutu. Podáváme s rukolou, mořskou solí a přelité olivovým olejem. K tomu nastrouháme parmezán a vše pokapeme balzamikovou redukcí.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Posypeme je drceným česnekem, zalijeme tučnou smetanou a dáme zapéct do trouby na 180 stupňů na půl hodiny. Hlídáme!
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tagliata-di-maile-patate-gratinate-con-panna [On-line 2.11.2011]
Poslední tip, trik či komentář