Ingredience
- vepřová kotleta bez kosti 4 kusy
- čtyři kousky krkovice bez kosti 1 dávka
- cibule 3 kusy
- rajčata 5 kusů
- smetana ke šlehání 1 kus
- niva 60 g
- bazalka 1 dávka
- oregano 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
- brambory pro pět osob 1 dávka
- adžika 1 špetka
1. Maso trochu naklepeme, osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme na středně silná kolečka a poklademe jí pekáč. Na cibuli naskládáme maso, na maso dáme rajčata nakrájená na kolečka – ale s množstvím to nepřeháníme! Trošku osolíme, pro chuť posypeme bazalkou a oreganem a dáme péct asi na 180 stupňů. Až bude maso téměř měkké, pekáč zalijeme smetanou a necháme dopéct. Nakonec postrouháme trochou nivy (nebo jiného oblíbeného sýra) a necháme v troubě ještě pět minut gratinovat.
2. Na přílohu zvolíme nové brambory, které jen dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Steré brambory oškrábeme. Měsíčky vyskládáme na plech a posypeme adžikou, bylinkami, posolíme. Zakapeme olivovým olejem a pečeme asi na 220 stupňů 15-20 minut.
Zdroj: Talian pork; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/talian-pork [On-line 23.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář