Ingredience
- rumpsteak (z argentinského roštěnce) 5 kusů
- barevný pepř 1 dávka
- sůl 1 špetka
- olej 1 dávka
- chléb pita 5 kusů
na tapas:
- nakládané žampiony 1 sklenice
- zeleninový vývar 200 ml
- sýr feta s bazalkou a česnekem 1 dávka
- olivový olej extra panenský 1 dávka
- cuketa 1 kus
- lilek 1 kus
- černé a zelené olivy 1 dávka
- černý pepř 4 kuličky
- bobkový list 1 kus
- česnek 1 stroužek
- tymián 1 větvička
1.Tapas: Žampiony naložíme do olivového oleje, přidáme sůl, dva decilitry zeleninového vývaru a koření. Sýr feta utřeme s bazalkou a česnekem a naplníme jím pitu. Uvedenou zeleninu pokrájíme a orestujeme na oleji. Tyto drobnosti podáváme jako přílohu k rumpsteakům.
2. Hovězí steaky jen rukou vytvarujeme, lehce potřeme olejem, okořeníme barevným pepřem a necháme chvíli odležet v pokojové teplotě. Klademe na rozpálený gril. Opékáme z obou stran tak dlouho, jak máme steaky rádi. Solíme raději až po vyndání z grilu, aby maso nepustilo šťávu. Steaky necháme ještě pár minut odležet a podáváme je s tapas, grilovanou zeleninou a přeloženou (plněnou) pitou. Také můžeme česnekový sýr s bazalkou podávat zvlášť jako dip.
Zdroj: Tapas plato; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tapas-plato [On-line 14.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář