reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tapas plato

Ingredience

  • rumpsteak (z argentinského roštěnce) 5 kusů
  • barevný pepř 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • olej 1 dávka
  • chléb pita 5 kusů

na tapas:

  • nakládané žampiony 1 sklenice
  • zeleninový vývar 200 ml
  • sýr feta s bazalkou a česnekem 1 dávka
  • olivový olej extra panenský 1 dávka
  • cuketa 1 kus
  • lilek 1 kus
  • černé a zelené olivy 1 dávka
  • černý pepř 4 kuličky
  • bobkový list 1 kus
  • česnek 1 stroužek
  • tymián 1 větvička

1.Tapas: Žampiony naložíme do olivového oleje, přidáme sůl, dva decilitry zeleninového vývaru a koření. Sýr feta utřeme s bazalkou a česnekem a naplníme jím pitu. Uvedenou zeleninu pokrájíme a orestujeme na oleji. Tyto drobnosti podáváme jako přílohu k rumpsteakům.

2. Hovězí steaky jen rukou vytvarujeme, lehce potřeme olejem, okořeníme barevným pepřem a necháme chvíli odležet v pokojové teplotě. Klademe na rozpálený gril. Opékáme z obou stran tak dlouho, jak máme steaky rádi. Solíme raději až po vyndání z grilu, aby maso nepustilo šťávu. Steaky necháme ještě pár minut odležet a podáváme je s tapas, grilovanou zeleninou a přeloženou (plněnou) pitou. Také můžeme česnekový sýr s bazalkou podávat zvlášť jako dip.

Zdroj: Tapas plato; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tapas-plato [On-line 14.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.