Suroviny:
- cukr
- máslo
- jablka
- listové těsto
- vejce
Do pánve nasypeme asi půl hrnku cukru, necháme ho rozpustit. Hlídáme, aby se cukr nepřipálil. Až bude mít krásnou jantarovou barvu, vhodíme kousek másla a promícháme. Trošku karamelu nalijeme na dno formičky, na něj naskládáme kousky jablek, z vrchu opět trošku zakápneme karamelem.
Listové těsto rozválíme a vykrojíme z něj požadovanou velikost podle formiček a těstem formu přikryjeme. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a koláč dáme do předehřáté trouby na 180 °C péct takových 30 minut do zlatova. Po upečení necháme koláč pár minutek zchladnout a poté ho z formičky vyklopíme.
Zdroj: Tarte tatin; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/jak-doma-na-delikatesy-z-ovoce-kouknete-na-recepty-od-sefa?special=758795 [On-line 24.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář