- filet z čerstvého lososa 500 g
- jarní cibulka 1 svazek
- citron 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
- kapary 1 lžička
- bagetky k podávání
Lososa naškrábejte špičkou ostrého nože, jde to jako po másle. Máte-li hrubší kousky, ještě je můžete posekat. Cibuli si nakrájíte opravdu na jemno, stejně jako lžičku kaparů. Všechno dobře promícháme v míse. Počítám na jeden filet půlku malé cibulky. Směs dle chuti osolíme a opepříme. Ve finále ještě zakápneme citronem nebo limetkou, znovu promícháme, doladíme chutě a je hotovo.
Potom už jenom připravit kousky francouzské bagetky – bílé pečivo možno rozpéct v troubě.
Zdroj: Tatarák z lososa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tatarak-z-lososa-0 [On-line 28.3.2012]
Poslední tip, trik či komentář