- syrového lososa 300 g
- uzeného lososa 150 g
- cibule 1 kusu
- kopr 1 snítka
- kapary 1 sklenice
- sůl 1 špetka
- cukr 1 špetka
- olivový olej 1 lžíce
- francouzské hořčice 1 lžička
- worcester 1 lžička
- bílý pepř 1 špetka
- šťáva z citronu 1 dávka
- čerstvá bazalka či lžička pesta 1 špetka
- bagetka 1 kusu
- máslo ochucené bazalkou 1 kusu
V míse smícháme dvě lžíce olivového oleje, sůl, trochu cukru, citronovou šťávu, worcester, dijonskou hořčici, bílý pepř, najemno nakrájenou cibuli, kopr a kapary. Přidáme najemno pokrájeného lososa – syrového i uzeného. Dobře promícháme a necháme v chladu odležet.
Před podáváním nakrájíme bagetu na plátky, pečivo pomašlujeme rozpuštěným máslem ochuceným bazalkou či pestem a ogrilujeme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tatarak-z-lososa-s-bagetkami [On-line 17.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář