reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tatarák z lososa s toustem a česnekovým máslem

Suroviny

  • čerstvý/ uzený losos 500 g
  • šalotka 2 ks
  • šťáva z 1 citronu
  • zelená petrželka 2-3 lžíce
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • dijonská hořčice 1 lžička
  • olivový olej 2-3 lžíce
  • kapary 1 hrst
  • bílý toastový chléb
  • Na česnekové máslo:
  • máslo 70 g
  • česnek 2-3 stroužky
  • sůl 1 špetka

Lososa zbavíme kůže a 1/3 nakrájíme na drobné kostičky a zbytek rozsekáme a škrábeme špičkou nože, dáme do skleněné mísy. Nakrájíme velmi nadrobno cibuli/šalotku a přidáme k lososovi. Nakrájíme nadrobno petrželku/kopr, kapary a přidáme do směsi. Přidáme dijonskou hořčici, citronovou šťávu, olivový olej, dochutíme solí a pepřem.

Česnek utřeme se solí a zamícháme do másla.

Toasty uděláme v klasickém toastovači, potřeme máslem, poté klademe silnou vrstvu tataráku.

Zdroj: Tatarák z lososa s toustem a česnekovým máslem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tatarak-z-lososa-s-toustem-cesnekovym-maslem  [On-line 27.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.