Suroviny
- čerstvý/ uzený losos 500 g
- šalotka 2 ks
- šťáva z 1 citronu
- zelená petrželka 2-3 lžíce
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- dijonská hořčice 1 lžička
- olivový olej 2-3 lžíce
- kapary 1 hrst
- bílý toastový chléb
- Na česnekové máslo:
- máslo 70 g
- česnek 2-3 stroužky
- sůl 1 špetka
Lososa zbavíme kůže a 1/3 nakrájíme na drobné kostičky a zbytek rozsekáme a škrábeme špičkou nože, dáme do skleněné mísy. Nakrájíme velmi nadrobno cibuli/šalotku a přidáme k lososovi. Nakrájíme nadrobno petrželku/kopr, kapary a přidáme do směsi. Přidáme dijonskou hořčici, citronovou šťávu, olivový olej, dochutíme solí a pepřem.
Česnek utřeme se solí a zamícháme do másla.
Toasty uděláme v klasickém toastovači, potřeme máslem, poté klademe silnou vrstvu tataráku.
Zdroj: Tatarák z lososa s toustem a česnekovým máslem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tatarak-z-lososa-s-toustem-cesnekovym-maslem [On-line 27.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář