Suroviny
- telecí svíčková 400 g
- sůl
- pepř
- kečup 1/2 lžíce
- mletá sladká paprika 1 špetka
- mletý kmín 1 špetka
- worcesterová omáčka 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- čerstvý chléb
- olej na smažení topinek
Rukolový salátek:
- rukola 1 balení
- červená cibule 1 ks
- olivový olej
- bylinky
- troška pikantní hořčice
- sůl
- pepř
Telecí svíčkovou nahrubo nameleme nebo ideálně naškrábeme a smícháme se všemi ingrediencemi. Vše dobře promícháme a necháme v chladu tak dvacet minut uležet. Pak mažeme na usmažené topinky, které si můžeme předtím potřít česnekem.
Podáváme s restovanou cibulkou a rukolovým salátem, který jsme připravili z rukoly, kroužků červené cibuli a promíchali se zálivkou z domácího bylinkového pesta (olej + bylinky + hořčice + troška koření – dle chuti).
Zdroj: Tatarák z telecí svíčkové na opečené topince; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tatarak-z-teleci-svickove-na-opecene-topince [On-line 20.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář