reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tatarák z tuňáka

  • filet z čerstvého tuňáka
    zelená cibulka
    olivový olej
    sojová omáčka
    limetka
    chilli
    sůl
    pepř

na bylinkový olej:

  • bazalka
    petržel
    pažitka
    olivový olej
    sůl
    pepř

na ozdobu:

  • rukola
    salát
    rajčata
    paprika
    černé olivy
    křepelčí vajíčka
    limetka

Očištěný, opláchnutý a osušený filet z tuňáka nakrájíme na malé kostičky o velikosti asi 5 x 5 mm, přidáme najemno nakrájenou zelenou cibulku, olivový olej, sojovou omáčku, sůl, pepř a chilli a na závěr zakápneme troškou limetkové šťávy. Promícháme a necháme v lednici zaležet.
Mezitím si můžeme připravit bylinkový olej, který tatarák skvěle doplní. Nakrájenou čerstvou bazalku, petržel a pažitku rozmixujeme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a skvělý bylinkový olej je hotový.
Připravíme si také suroviny na ozdobení tataráku. Rajčata a papriky zbavíme dužiny a pak je nakrájíme na drobné kostičky, černé olivy pak na malé dílky.
Na talíř umístíme hranatou formičku, do ní vložíme pár lístků rukoly a na ně odleželý tatarák, který pořádně upěchujeme. Pak formičku opatrně odstraníme a na kostku tataráku přidáme kousky salátu Frisé. Talíř dozdobíme nakrájenými kostičkami rajčat, paprik a černými olivami. Nakonec nahoru přidáme volské „očko“ z křepelčího vajíčka. Zakápneme bylinkovým olejem a přidáme dílek limetky.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/59-tatarak-z-tunaka/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.