reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí hrudí plněné po pražsku

  • 750 g telecího hrudí
    50 g másla
    1–2 l hovězího vývaru
    hladká mouka
    sůl
    pepř

na nádivku:

  • 50 g másla
    1 malá cibule
    100 g šunky
    100 g žampionů
    100 g sterilovaného hrášku
    3 vejce
    petrželka
    sůl
    pepř

Telecí hrudí očistíme, rozkrojíme na co největší plát, rozklepeme, poprášíme hladkou moukou a potřeme nádivkou, kterou si připravíme takto: na přepuštěném másle postupně orestujeme nakrájenou cibuli, šunku a žampiony. Pak přisypeme sterilovaný hrášek, prohřejeme a přimícháme rozšlehaná vejce. Ta necháme jen lehce ztuhnou, dochutíme solí, pepřem a sekanou petrželkou, a hotovou nádivku vychladíme. Přidáme-li do nádivky trochu polohrubé mouky, bude kompaktnější.
Maso i s nádivkou smotáme, svážeme provázkem a vložíme do pekáčku. Přelijeme přepuštěným máslem, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pod pokličkou pečeme asi hodinu a půl na 170 stupňů. Během pečení roládu přeléváme vypečenou šťávou a je-li třeba, můžeme přidat vývar.
Až je maso měkké, roládu vyjmeme, výpek vyrestujeme do tuku, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem. Deset minut provaříme, přecedíme a omáčka je hotová. Můžeme jí přelít třeba nové brambory, které jsou k telecímu hrudí ideální přílohou, stejně jako listový špenát nebo karotka na másle.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/126-teleci-hrudi-plnene-po-prazsku/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.