- telecí maso (krk) 1 kg
- 1 červená cibule
- rajčatová passata (propasírovaná neochucená rajčata) 1 konzerva
- sůl 1 špetka
- kvalitní bílé víno 500 ml
- rozmarýn 1 snítka
- hrubozrnná sůl dle chuti 1 špetka
- brambory 1 kg
- olivový olej
Na olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené telecí maso. Jakmile se maso zatáhne, přidáme čerstvě nasekaný rozmarýn, podlijeme bílým vínem, chvíli podusíme a přidáme rajčatový protlak. Osolíme. Dusíme na mírném ohni do změknutí masa a podáváme s vařeným bramborem.
Zdroj: Telecí maso s rajčatovým sugem, vařený brambor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-maso-s-rajcatovym-sugem [On-line 8.3.2012]
Poslední tip, trik či komentář