reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lasagne s boloňským ragú

  • 150 g mletého hovězího masa
  • 350 g mletého vepřového masa
  • 1 červená cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • passata z rajčat (propasírovaná neochucená rajčata) 1 konzerva
  • čerstvý tymián 1 snítka
  • hrubozrnná sůl 1 špetka
  • parmazán 100 g
  • čerstvý rozmarýn 1 snítka
  • lasagne 1 balení

Bešamel

  • máslo 50 g
  • hladká mouka 2 lžíce
  • plnotučné mléko 500 ml
  • nastrouhaný muškátový oříšek 1 špetka
  • hrubozrnná sůl 1 špetka

Červenou cibuli, řapíkatý celer a mrkev dáme zesklovatět na olivový olej, přidáme mleté maso, osolíme hrubozrnnou solí, promícháme, přidáme čerstvé bylinky, rajčatovou passatu a necháme vařit na velmi mírném ohni skoro tři hodiny.

Máslo rozpustíme, přidáme mouku, osolíme za stálého míchání (aby se v omáčce nevyskytly hrudky), doléváme mlékem, dokud nedostaneme tu správnou konzistenci. Přidáme čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek.

V osolené vařící vodě povaříme na chvíli do poloměkka jednotlivé pláty lasagní, které opatrně vyndáme na utěrku a postupně klademe do pater do pekáče. První vrstva – ragú – bešamel – lasagne – najemno nastrouhaný parmazán, druhá vrstva – ragú – bešamel – lasagne – najemno nastrouhaný parmazán. Zakončíme vrstvou ragú a bohatě nastrouhaným parmazánem. Pečeme v troubě tři čtvrtě hodiny na 170-180 stupňů.

Zdroj: Lasagne s boloňským ragú; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lasagne-s-bolonskym-ragu [On-line 9.3.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.