Suroviny
- máslo 30 g
- sůl
- telecí kýta 150 g
- čerstvě mletý pepř
- šalvěj 1 lístek
- brambory 100 g
- schwarzwaldská šunka
- hladká mouka
- olej
- bílé víno 50 ml
Plátky telecího naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.Dochutíme šalvějí a položíme plátek šunky, tuto stranu poprášíme moukou.Maso opékáme šunkou dolů na rozpálené pánvi 1,5 minuty z každé strany.Podlijeme vínem a necháme odpařit.Přilijeme 60 ml vody a hned snížíme teplotu na minimum a postupně přidáme máslo (mělo by vytvořit jemnou hladkou šťávu).
Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka. Nakonec uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a dochutíme.
Zdroj: Telecí maso se schwarzwaldskou šunkou a šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-maso-se-schwarzwaldskou-sunkou-stouchanymi-bramborami [On-line 25.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář