reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí maso se schwarzwaldskou šunkou a šťouchanými bramborami

Suroviny

  • máslo 30 g
  • sůl
  • telecí kýta 150 g
  • čerstvě mletý pepř
  • šalvěj 1 lístek
  • brambory 100 g
  • schwarzwaldská šunka
  • hladká mouka
  • olej
  • bílé víno 50 ml

Plátky telecího naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.Dochutíme šalvějí a položíme plátek šunky, tuto stranu poprášíme moukou.Maso opékáme šunkou dolů na rozpálené pánvi 1,5 minuty z každé strany.Podlijeme vínem a necháme odpařit.Přilijeme 60 ml vody a hned snížíme teplotu na minimum a postupně přidáme máslo (mělo by vytvořit jemnou hladkou šťávu).

Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka. Nakonec uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a dochutíme.

Zdroj: Telecí maso se schwarzwaldskou šunkou a šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-maso-se-schwarzwaldskou-sunkou-stouchanymi-bramborami  [On-line 25.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.