reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí na víně

Ingredience

  • telecí líčka 1500 g
  • sádlo 2 lžíce
  • větší cibule 1 kus
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 300 g
  • rajčatový protlak 2 lžíce
  • silný hovězí vývar 1 l
  • brambory 1 kg
  • lahůdková cibulka 1 kus
  • anglická slanina 100 g
  • ořech másla 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

V kastrole na sádle orestujeme dobře očištěné, osolené a opepřené kousky masa. Po zatažení maso vyjmeme z kastrolu a do omastku přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu včetně cibule. Orestujeme a přidáme rajčatový protlak, poté přilijeme červené víno. Vložíme zpět maso a zalijeme připraveným hovězím vývarem, až je maso ponořené. Takto necháme pomalu dusit asi dvě hodiny. Doléváme buď víno, nebo vývar. Když je maso měkké, dáme je stranou a doděláme omáčku. Zeleninu s omáčkou přepasírujeme, nebo rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme, maso vrátíme zpět a chvíli povaříme, na závěr zjemníme kouskem másla. Dobrou přílohou budou šťouchané brambory připravené klasickým způsobem s cibulkou, lehce orestovanou na kousku másla s pokrájenou slaninou.

Zdroj: Telecí na víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-na-vine [On-line 13.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.