- telecí hřbet (roštěná)
sůl
bílý pepř
olej
na bylinkový olej:
- čerstvé bylinky (bazalka, petržel, pažitka, tymián, oregáno)
- panenský olivový olej
- limetová šťáva
- sůl
- pepř
Telecí hřbet vykostíme, svážeme provázkem do válečku, osolíme, opepříme, a potom ho na rozpáleném oleji ze všech stran zprudka orestujeme. Orestovaný hřbet vložíme asi na hodinu do trouby a při osmdesáti stupních necháme dopéct. Podáváme teplý nebo studený, nakrájený na tenké plátky, například s bylinkovým olejem, který připravíme velmi snadno: Otrháme listy bylinek, rozmixujeme je s olejem, šťávou z limety, trochou soli a pepře, a olej je hotový.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/348-teleci-roastbeef-s-bylinkovym-olejem/
Poslední tip, trik či komentář