reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí roastbeef s bylinkovým olejem

  • telecí hřbet (roštěná)
    sůl
    bílý pepř
    olej

na bylinkový olej:

  • čerstvé bylinky (bazalka, petržel, pažitka, tymián, oregáno)
  • panenský olivový olej
  • limetová šťáva
  • sůl
  • pepř

Telecí hřbet vykostíme, svážeme provázkem do válečku, osolíme, opepříme, a potom ho na rozpáleném oleji ze všech stran zprudka orestujeme. Orestovaný hřbet vložíme asi na hodinu do trouby a při osmdesáti stupních necháme dopéct. Podáváme teplý nebo studený, nakrájený na tenké plátky, například s bylinkovým olejem, který připravíme velmi snadno: Otrháme listy bylinek, rozmixujeme je s olejem, šťávou z limety, trochou soli a pepře, a olej je hotový.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/348-teleci-roastbeef-s-bylinkovym-olejem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.