na těsto:
- 1 dcl studené vody
1 – 2 vejce
130 – 150 g hladké mouky
sůl
sladká paprika
na osmažení:
- 10 tygřích krevet
1 svazek zelené cibule
1 velká mrkev
½ brokolice
1 červená paprika
2 l slunečnicového oleje
Velmi studenou vodu, případně i s kostkami ledu, přidejte do rozšlehaných vajec. Poté přimíchejte hladkou mouku. V připraveném těstě postupně obalujte hranolky nakrájené zeleniny a syrové vyloupané krevety. Obalené kousky dozlatova usmažte ve vysoké vrstvě rozehřátého oleje.
Podávejte spolu se směsí soli a sladké papriky.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/65-tempura/
Poslední tip, trik či komentář