reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tempura

na těsto:

  • 1 dcl studené vody
    1 – 2 vejce
    130 – 150 g hladké mouky
    sůl
    sladká paprika

na osmažení:

  • 10 tygřích krevet
    1 svazek zelené cibule
    1 velká mrkev
    ½ brokolice
    1 červená paprika
    2 l slunečnicového oleje

Velmi studenou vodu, případně i s kostkami ledu, přidejte do rozšlehaných vajec. Poté přimíchejte hladkou mouku. V připraveném těstě postupně obalujte hranolky nakrájené zeleniny a syrové vyloupané krevety. Obalené kousky dozlatova usmažte ve vysoké vrstvě rozehřátého oleje.
Podávejte spolu se směsí soli a sladké papriky.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/65-tempura/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.