reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tenké plátky bůčku s hruškovým chutney

4 porce

  • 500 g libového bůčku bez kůže
  • 50 g sladké chilli omáčky
  • 50 ml oleje
  • 40 g strouhaného čerstvého zázvoru
  • svazek koriandru
  • sůl

Chilli omáčku smícháme s olejem, nastrouhaným zázvorem, sekaným koriandrem a solí.

Bůček marinádou důkladně ze všech stran potřeme a necháme, ideálně přes noc, odležet.

Poté vložíme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě na 120 °C asi hodinu. Pečený bůček krájíme na tenké plátky a podáváme s chutney (viz níže).

Hruškové chutney

  • 1 větší cibule
  • 30 ml olivového oleje
  • špetka šafránu
  • 1 chilli paprička
  • 30 g cukru
  • 2 větší hrušky
  • 100 g dýně hokaido
  • 50 ml bílého vína
  • 1 citron

Veškerou zeleninu a hrušky očistíme a nakrájíme nadrobno.

Na olivovém oleji osmahneme nejprve cibuli dosklovata, vmícháme šafrán, nasekanou chilli papričku, zasypeme cukrem, když zkaramelizuje, zalijeme vínem a citronovou šťávou, vložíme nakrájené hrušky a dýni. Necháme pozvolna rozdusit do povidlové konzistence (v případě potřeby podlijeme vínem), odstavíme a vychladíme.

Chutney můžeme podávat nejen k pečeným masům, ale i k paštikám a sýrům.

Zdroj: Tenké plátky bůčku s hruškovým chutney; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1739-tenke-platky-bucku-s-hruskovym-chutney/  [On-line 08.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.